2013. április 26., péntek

Algák a kozmetikában

A szépségápolásban szinte minden elképzelhető anyagot felhasználtak már, rengeteg extrém dologról állítják, hogy csodaszer. Az algák jótékony hatásáról azonban már mindenki hallott, és talán nem is olyan hihetetlen. A szépségszalonok és wellness hotelek állandó kínálatába tartoznak a különböző algapakolások, és nagyon sok krémben, tablettában megtalálhatóak. Konkrét kozmetikai ipar épült az alga alapú szépségápolási szerek köré.

 

Mik a lehetőségeink, ha alga-alapú kozmetikai szereket szeretnénk vásárolni?


Az algaszármazékok egyre növekvő komponensként szerepelnek a kozmetikai iparban és a bőrápolásban. A Solazyme vállakozás már kétéve forgalmazza a Alguronic Acid® tartalmú olaj alapú termékcsaládot, melynek fő komponense a cég által felfedezett és szabadalmaztott bőrvédő molekula, melyet algákból nyernek ki. A cég weboldala szerint ez egy egyedülálló poliszacharid, mellyel azonnali és hosszútávú eredményeket sikerült elérniük a klinikumban. A kozmetikai szereken kívül a cég foglalkozik még üzemanyag gyártással, különféle kemikáliák és élelmiszerek előállításával szigorúan mikroalgákból.



Egy kanadai vállalkozás, az Indeed Laboratories is mostanában dobta piacra hidratálókrémjét , a Hydraluron-t. Csökkenti a bőr érdességét és növeli az elasztikusságát, fő alapanyaga hialuronsav. Ez a természetes poliszacharid minden szövetünkben megtalálható, porckopáskor és ráncfelöltéskor alkalmazzák a gyógyászatban. Az IndeedLabs azt álíltja, hogy ők tudják a legtisztább hialuronsavat előállítani (hála az algáknak). 

Belekukkantottam a tetovált teázó hölgy, Sophia Ford blogjába és számos érdekes infot találtam a Hydraluron krémről. Először is Sophia marha drágának találta egy átlagos bőrápoló krémhez viszonyítva és a kiszereléssel sem volt megelégedve. Továbbá úgy gondolta, hogy nem épp egy ilyen olajos vacakra lesz szüksége, de kísérletezni támadt kedve. Mikor elkezdte használni nem nagyon tapasztalt semmiféle változást, így hagyta az egészet. Pár nap múlva a tükörbe nézve észrevette, hogy mióta nem használja a krémet mintha szürkébb árnyalatú lenne a bőre. Újra elkezdte használni és teljesen kimattult tőle, így már csak ajánlani tudja minden hölgynek. Ha tökéletes a bőröd, ha száraz, ettől csak szebb leszel!


Akad itt még valami alga-alapú fiatalító szérum. A Biotherm Blue Therapy termékcsaládja. A márka védjegye egy termál plankton (vagyis inkább az abból előállított egyedi összetevő, a vitreoscilla ferment), ami állítólag egy hatékony sejt aktivátor és a bőr természetes védekező készségét stimulálva segít megelőzni a bőröregedést. Ez a kizárólag a Biotherm által használt összetevő a márka minden termékében megtalálható. 



3 megjegyzés:

  1. Ja, egyet eretek a gyogyaszattal kapcsolatos megjegyzessel. A Hilauric acid vagy hirauron sav az arthrithises betegeken sokat segit, terd, cipo, boka stb.

    VálaszTörlés
  2. Remek a blog, gratulálok!

    Dr. Budai L. Károly orvos-természetgyógyász évek óta használja a praxisában, fantasztikus eredménnyel az algákat, itt beszél róla:
    http://www.algaital.hu/bemutato/

    VálaszTörlés
  3. It’s going to be finish of mine day, however before finish I am
    reading this great post to improve my knowledge. key

    VálaszTörlés